понеділок, 16 квітня 2007 14:05

Латвійські призовники стануть солдатами народного ополчення

Відповідно до нового порядку формування латвійської армії кожного латвійця, який досяг 18 років, без його згоди зараховуватимуть до резерву озброєних сил і приписуватимуть до найближчого батальйону Земессардзе (народного ополчення). Про це повідомив радник міністерства оборони Яніс Мачис.

Земессарги (представники ополчення) займаються, зокрема, ліквідацією наслідків аварій та інших надзвичайних ситуацій, беруть участь у рятувальних роботах і охороняють громадський порядок. Кожен резервіст, як повідомляється, повинен інформувати командування свого батальйону Земессардзе про зміну місця проживання або про виїзд за кордон на термін більше ніж півроку.

Із 2007 року армія Латвії повністю перейшла на професійну основу. Проте повнолітні громадяни республіки, як зазначає "Телеграф", як і раніше вважаються військовозобов"язаними. Як заявив Яніс Мачис, необхідність у призові резервістів може виникнути лише за умов серйозної кризі в країні, якій діюча армія не зможе протистояти власними силами, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Латвійські призовники стануть солдатами народного ополчення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі