вівторок, 04 листопада 2008 14:25

Латвійські депутати заморозили свої зарплати

Латвійські депутати вирішили заморозити свої зарплати і не оновлювати автопарк національного парламенту, повідомляє РІА Новости у вівторок, 4 листопада.

Рада фракцій Сейму Латвії (парламент республіки) у зв"язку з важкою економічною ситуацією в країні вирішила зменшити бюджет парламенту в 2009 році на 3,3 мільйона латів (6,6 мільйона доларів США). Латвійські депутати також вирішили не підвищувати свої зарплати і не купувати нові машини для автопарку Сейму.

Повідомляється, що також будуть скорочені витрати на відрядження депутатів. У поточному році бюджет Сейму Латвії складає 14 мільйонів латів (28 мільйонів доларів США). На які цілі підуть заощаджені засоби, Рада фракцій поки не вирішила.

У вівторок канцелярія президента Латвії також оголосила, що в 2009 році будуть заморожені зарплати співробітників канцелярії. Планується заощадити 110 тисяч латів (220 тисяч доларів США). Зараз бюджет канцелярії складає 3,4 мільйона латів (6,8 мільйона доларів США).

В середині вересня латвійський президент Валдіс Затлерс вже виступав із закликом заморозити зарплати всім латвійським чиновникам. Тоді президента підтримав прем"єр-міністр Латвії Айгар Калвітіс. Урядові експерти відзначали, що дані заходи стануть ефективним способом боротьби з інфляцією в країні. За даними агентства DELFI, з початку року інфляція в Латвії виросла до 10,2 відсотка, досягнувши найвищого показника серед країн Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Латвійські депутати заморозили свої зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі