вівторок, 16 вересня 2008 20:46

Латвійська опозиція запропонувала визнати Південну Осетію і Абхазію

Опозиційна латвійська партія "За права людини в єдиній Латвії" підготувала законопроекти про визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії. Пропозиції опозиціонерів були подані в латвійський Сейм, повідомляє РІА Новости із посиланням на прес-службу партії.

Борці за права людини в Латвії пропонують парламентарям визнати обидві кавказькі республіки, встановити з ними дипломатичні стосунки і всіляко сприяти інтеграції Південній Осетії і Абхазії в міжнародні структури - ООН, ОБСЄ і Раду Європи. У своїх законопроектах опозиціонери підкреслюють, що фактично обидві республіки є незалежними з початку 1990-х років.

Напослідку члени партії "За права людини в єдиній Латвії" запропонували латвійським властям надати Південній Осетії гуманітарну допомогу у розмірі 2 мільйонів латів (4 мільйони доларів США).

Південну Осетію і Абхазію визнали лише дві країни - першою це зробила Росія, потім статус кавказьких республік переглянули в Нікарагуа. США і більшість країн Європи схильні вважати Південну Осетію і Абхазію частиною Грузії і засуджують рішення російських властей.

Президент Росії Дмитро Медведєв прийняв рішення про визнання незалежності кавказьких республік в серпні 2008 року після війни в Південній Осетії. У вересні Москва встановила дипломатичні стосунки з Цхинвалі і Сухумі.
Зараз ви читаєте новину «Латвійська опозиція запропонувала визнати Південну Осетію і Абхазію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі