четвер, 27 серпня 2009 16:27

Латвійцям погано живеться в ЄС

Латвійцям погано живеться в ЄС
Тільки чверть населення Латвії позитивно оцінює членство країни в ЄС, і це найнижчий показник у всьому Євросоюзі. Про це свідчать дані дослідження "Eurobarometer 71".

23% опитаних ставляться до членства в ЄС негативно. Більше європесимістів тільки у Великій Британії та стільки ж - в Угорщині. 49% латвійців налаштовано щодо членства в ЄС нейтрально.

55% жителів Латвії вважають, що від членства в ЄС країна нічого не виграла, 38% - що виграла, а 7% важко відповісти на це питання. В середньому в ЄС кількість тих, хто вважає, що їхня країна виграла від членства в ЄС, складає 56%. У Естонії такої думки дотримуються 78% населення, в Литві - 71%. Коментуючи ці показники LETA, керівник представництва ЄС в Латвії Івета Шулца пояснила їх економічною кризою.

У опитуванні взяли участь більше 1000 респондентів.

У Латвії один з найвищих в ЄС показників недовір"я населення уряду, політичним партіям і парламенту свідчать дані опитування "Eurobarometer 71". Політичним партіям в Латвії не довіряють 93% населення, парламенту - 91%, уряду - 88%. Тільки 5% латвійців висловили довіру партіям, 6% - парламенту і 10% - уряду.

Системі правосуддя не довіряють 60% населення Латвії - це 6-й найнижчий показник в ЄС. 78% латвійців вважають, що країна розвивається в невірному напрямі. В середньому по ЄС таку відповідь дали 50% жителів, повідомляє Росбалт.RU.

Зараз ви читаєте новину «Латвійцям погано живеться в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі