неділя, 20 липня 2008 14:55

Латинську Америку охопили масові акції через колумбійських заручників

В неділю, в День незалежності Колумбії, в багатьох містах країни пройдуть марші з вимогою звільнення заручників.

Як повідомляє Euronews, більше 3 тисяч колумбійців знаходяться сьогодні в полоні різних екстремістських угрупувань, з них близько 700 - в руках руху Революційні озброєні сили Колумбія, яка утримувала недавно звільнену Інгрід Бетанкур. У сусідньому Перу маніфестація підтримки пройшла в суботу. Ще двадцять шість міст Латинської Америки і 27 міст на півночі континенту приєднаються до вимог колумбійців.

У Європі аналогічні марші очікуються в двох десятках крупних міст, у тому числі і в Парижі. У французькій столиці відбудеться також великий франко-колумбійський концерт, на якому буде присутня найвідоміша з колумбійських заручників - Інгрід Бетанкур. У Парижі колишнього кандидата на президентський пост Колумбії після звільнення 2 липня зустріли як національного героя. Тут вона заявила про намір продовжити боротьбу за звільнення всіх колумбійських заручників.

Бетанкур заручилася підтримкою президента Франції Ніколя Саркозі і закликала до широкої мобілізації всіх міжнародних сил, повідомляє Лігабізнесінформ.

Зараз ви читаєте новину «Латинську Америку охопили масові акції через колумбійських заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі