четвер, 06 березня 2008 09:54

Курс долара знову впав до рекордної позначки

Курс долара США впав у четвер, 6 березня, на торгах в Азії до чергового рекорду відносно євро - 1,5304 долара, повідомляє агентство Bloomberg.

На момент закриття ринку в Нью-Йорку в середу вартість американської валюти складала 1,5265 долара за євро. Мінімальна вартість долара, зафіксована в ході торгів 5 березня, досягала 1,5303 долара за євро.

Падінню курсу долар/євро в четвер сприяють дані про те, що відсоткова ставка за дворічними німецькими держоблігаціями перевищила прибутковість US Treasuries на максимальну за 15 років величину - 1,66 відсоткового пункту.

"Долар падатиме до нових рекордів відносно євро, - відзначає керуючий директор підрозділу валютних ринків Forex & Ueda Harlow Ltd. у Токіо Масанобу Ісикава. - Широкий спред між прибутковостями облігацій сприяє продажу долара і купівлі євро".

"Така ситуація негативна для американської валюти, - відзначає Томоко Фудзі з Bank of America в Токіо. - Різниця між процентними ставками в Європі і США збільшується, крім того, скорочується спред між ставками в США і Японії".

Курс долара відносно японської ієни опустився в четвер до 103,84 ієни в порівнянні зі 104,01 ієни в Нью-Йорку в середу.

Спред між прибутковостямі американських і японських боргових зобов"язань зменшився в четвер до 1,07 процентного пункту, рівня, близького до мінімуму з червня 2003 року. Згідно прогнозу Фудзі, вартість долара до євро може опуститися до 1,55 до кінця березня, повідомляє "Подробности".
Зараз ви читаєте новину «Курс долара знову впав до рекордної позначки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі