четвер, 04 вересня 2008 15:52

Курс долара не зміцниться до кінця року

Курс долара не зміцниться до кінця року

Цього року немає серйозних ризиків зміцнення курсу долара по відношенню до гривні. Поточне підвищення курсу долара в Україні, швидше за все, носить сезонний характер і показує дисбаланс структури попиту і пропозиції на міжбанківському валютному ринку. Такий прогноз висловив провідний аналітик інформаційно-аналітичного центру "Форекс-клуб" Олексій Палій.

Як повідомили у прес-службі "Форекс", за словами О. Палія, "є ймовірність, що курс долар-гривня на міжбанківському і готівковому ринках до кінця року зросте ще копійок на 10 у зв"язку із виходом на ринок великих покупців валюти і активізацією ділового життя в країні. Готівковий курс долара може становити 4,90-4,95 грн./$".

Згідно із прогнозами аналітиків "Форекс-клубу", до кінця 2008 – початку 2009 року євро знизиться до рівня 1,4000. У разі досягнення курсу євро на ринку "Forex" рівня 1,4000, офіційний курс євро у Нацбанку складе близько 6,83 грн./євро, готівковий курс становитиме 6,60 грн./євро.

За даними компанії "Форекс", долар зріс відносно до євро і британського фунта за останні півтора місяця на 9% і 11% відповідно. За останні півтора місяця офіційний курс євро знизився приблизно на 8% - із рівня 7,67 до рівня 7,04 грн./євро. Готівковий курс купівлі у населення євро в Україні за цей самий період також знизився на 8% - з рівня 7,40 до рівня 6,80 грн./євро.

Долар США в Україні на міжбанківському ринку підвищився з рівня 4,62 до рівня 4,76 грн./$ за останні два тижні, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «Курс долара не зміцниться до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі