пʼятниця, 01 червня 2007 08:45

Курортні міста Львівщини провалюються під землю

Курортні міста Львівщини провалюються під землю
На Львівщині, під містами Трускавець, Стебник та Дрогобич, просідає земля. Це відбувається через розташовані під ними не законсервовані калійні шахти. 

Видобуток руди в них припинили чотири роки тому, але через брак коштів шахтні пустоти не ліквідували. Гірники вже нарахували 25 карстових провалів глибиною до 12 метрів.

Площа землі, що поступово просідає на Львівщині, становить 45 тисяч квадратних метрів.

Головний інженер підприємства з видобутку калійної руди Іван Фаб"як каже, що відстань від курортного міста Трускавець до найближчого провалля лише близько кілометра. Гірники застерігають – земля над шахтами покривається тріщинами чи не щодня. Тож невдовзі під землю можуть провалитися лінії електропередач, водогін та автодорога.

"Вся ота гірнича маса, яка обрушиться під землею може викликати техногенний землетрус силою до шести балів за шкалою Медведєва. Можуть бути зруйновані комунікації і може бути нанесена шкода будівлям, які розташовані в межах до 5 кілометрів", - розповів головний інженер підприємства Іван Фаб"як.

Понад 20 років тому через прорив дамби шлаконакопичувача у Стебнику забруднена вода потрапила у Дністер. Тоді екологічну катастрофу на Львівщині визнали найбільшою у Європі. Працівники шахт переконані – незабаром така ситуація може повторитися, повідомляє "5 канал".

Зараз ви читаєте новину «Курортні міста Львівщини провалюються під землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі