вівторок, 05 лютого 2008 11:08

Куріння і смог можуть серйозно нашкодити потенції

Нове дослідження показало, що для чоловіків, які викурюють в день по пачці сигарет, ризик стати імпотентами на 40% вище, ніж для некурців.

Дослідники опитали більше 8 тисяч австралійських чоловіків у віці від 16 до 59 років і встановили, що майже кожен десятий потерпають від проблем з ерекцією.

Чверть з числа опитаних складали курці. П"ята частина респондентів повідомили, що викурюють 20 або менше сигарет за день, а один з 16 - більше 20.

Учені виявили, що для чоловіків, які викурюють 20 сигарет за день, вірогідність стати імпотентом вище на 24% у порівнянні з некурцями. Для тих, хто палить більше 20 сигарет щоденно, ця цифра зростає до 39%.

Кріс Міллет з Імперського коледжу в Лондоні виразив надію, що це дослідження переконає чоловіків, які палять, відмовитися від шкідливої звички.

"Навіть якщо ви палите менше 20 сигарет в день, це підвищує ризик еректильної дисфункції на 24%. Ці цифри разом з раніше обнародуваними в нашій країні дослідженнями вказують, що відповідне число британських чоловіків страждають від імпотенції, спровокованої курінням, - сказав він. - Стосовно Великобританії дослідження дозволяє припустити, що майже 700 тисяч британців у віці від 30 до 50 років мають проблеми в цій області".

Висновки дослідження, опубліковані в журналі Tobacco Control, окрім іншого, указують, що літній вік і серцево-судинні захворювання також впливають на проблеми з ерекцією.

При цьому було продемонстровано, що помірне вживання алкоголю значно знижує цей ризик.

Дебора Арнотт, яка очолює кампанію з боротьби з курінням, говорить: "Протягом десятиліть сигарети представляли як символ мужності - пригадаємо образ чоловіка-мачо з реклами Marlboro. Проте реальні факти такі, що куріння - основна причина імпотенції".

Проведене в Каліфорнії дослідження показало, що для сперми шкідливий також смог. Обстеження жителів Лос-Анджелеса показало, що кількість сперматозоїдів в спермі зменшується при підвищенні рівня озону в повітрі.

У ході медичного дослідження був вивчений склад сперми 48 жителів Лос-Анджелеса, що виступали донорами банку сперми принаймні 10 разів за дворічний період.

Узявши показники вимірювань забруднення з кожного району, в якому проживали донори, дослідники зміряли, якому рівню забруднень піддавався кожен з них в дні, що передували здачі сперми. Озон виявився єдиним інгредієнтом, для якого був встановлений зв"язок із зменшенням кількості сперматозоїдів, повідомляє Ukrindustrial.

Зараз ви читаєте новину «Куріння і смог можуть серйозно нашкодити потенції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі