понеділок, 12 листопада 2007 16:22

Курдські сепаратисти захопили семеро заручників

Курдські сепаратисти в Туреччині захопили в заручники семеро людей, зокрема двох бійців місцевого загону самооборони, повідомляє в понеділок агентство Рейтер з посиланням на представників місцевих властей.

Як відзначає агентство, викрадання сталося в ніч на понеділок після того, як бойовики зупинили автомобіль біля заздалегідь заблокованого моста, ведучого в село Огулверен, що знаходиться в східній провінції Ван в 10 кілометрах від кордону Туреччини з Іраном.

Агентство не має ні докладнішої інформації про події, ні офіційних коментарів місцевих властей чи керівництва Робітничої партії Курдистану (РПК), до якої, ймовірно, належали бойовики, які здійснили викрадення.

В середині жовтня парламент Туреччини надав уряду повноваження на проведення військової операції в Північному Іраку, де, за даними військових, зосереджено близько 3,5 тисяч бойовиків Робітничої партії Курдистану, які здійснюють вилазки на турецьку територію.

Іран, в якому також проживає курдська меншина, виступив за мирне врегулювання кризи у відносинах Туреччини та Іраку, викликаного діяльністю РПК, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Курдські сепаратисти захопили семеро заручників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі