субота, 27 жовтня 2007 16:20

Курди згодні відпустити турецьких військовополонених

Робоча партія Курдістана (РПК) оголосила в суботу, 27 жовтня, що готова відпустити вісім турецьких військових. За інформацією агентства AFP, яке посилається на місцеве новинне видання Firat, глава РПК Мурат Караїлан заявив, що "проблема буде вирішена незабаром".

За даними Firat, Караїлан також підкреслив, що РПК готова обговорювати різні варіанти вирішення ситуації, що склалася, з делегацією, яка прийде вирішувати питання про звільнення військових.

Нагадаємо, що курдська сепаратистська партія провела серію терактів, після яких уряд Туреччини почав стягувати війська до кордону з Іраком, де і розташовуються основні сили РПК. Кілька разів турецькі війська вже вторгалися на територію сусідньої держави і проводили авіаційні удари по населених пунктах, що знаходяться в північній частині Іраку. В середині жовтня уряд Туреччини схвалив законопроект, що дозволяє місцевим військам провести однорічну військову операцію проти курдських бойовиків на території Іраку. Проти такого кроку виступають керівництво США і Іраку.

20 і 21 жовтня в результаті декількох зіткнень між представниками РПК і турецьких військ загинуло 12 солдатів, 16 отримали поранення, а вісім пропали без вісті. Вважається, що вони захоплені в полон РПК, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Курди згодні відпустити турецьких військовополонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі