вівторок, 26 лютого 2008 16:06

Курди заявили про відбиття турецького вторгнення до північного Іраку

Робоча партія Курдистана (РПК) заявила у вівторок, що їй вдалося зупинити просування турецьких військ глибше на територію північного Іраку в декількох районах. Про це іракське новинне агентство Voices ofIraq повідомили представники РПК. Організація визнала, що четверо її бійців загинули в ході нічних зіткнень.

"Бої продовжуються шостий день в декількох районах, де нам вдалося відбити атаки турків і не дозволити турецьким військам просунутися далі, - заявив представник керівництва РПК Розу Валлат. - Турки втратили вже 80 чоловік, деякі замерзнули на смерть через снігопад".

За словами іншого представника РПК, Мазкин Альмейд, турецька армія не просто бореться з курдськими повстанцями в північному Іраку, а намагається забезпечити контроль над частиною території країни, добиваючись політичних цілей. Головною метою турецького вторгнення Альмейд назвала контроль над містом Кіркук. "Турки хочуть залишитися в регіоні, щоб дістати можливість впливати на вирішення проблеми Кіркука", - заявила вона. Нагадаємо, на нафтові ресурси північного Іраку пред"являють претензії різні етнічні общини, що проживають там.

У заяві турецькій армії у вівторок мовиться про загибель 41 бійця РПК і двох турецьких військовослужбовців.

Крупна наземна операція турецьких військ в північному Іраку почалася 21 лютого. До Іраку увійшли близько 10 тисяч турецьких військовослужбовців. Вони просунулися углиб території країни на 25 кілометрів, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Курди заявили про відбиття турецького вторгнення до північного Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі