четвер, 10 липня 2008 08:53

Курці Донецька борються за право курити у парках

У Донецьку конфлікт між тими, хто хоче курити, і тими, хто має право на чисте повітря. У зелених зонах міський голова заборонив курити. Курці конфліктують з правоохоронцями, відстоюючи своє право на сигарети.

Міліціонери вважають, що курцям гріх ображатися. Адже одразу їх не штрафують, терпляче пояснюють, чому у парках не можна курити.

Затятим бунтівникам улюблена сигаретка може обійтися не так уже й дорого за європейськими мірками: штраф за ігнорування цього закону - від 17 до 85 гривень. Щотижня правоохоронці Донецька фіксують до 400 таких порушень. Мер переконаний: штрафні санкції мають бути серйознішими. Наприклад, як у Казахстані, де куріння у громадському місці обійдеться у половину зарплати.

Психологи підказують курцям непопулярний, але найрезультативніший метод позбавлення шкідливої звички: якщо хочеш відтепер відпочивати без конфліктів, попрощайся зі страхом перед сигаретою та думай із задоволенням про своє хороше здоров"я, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Курці Донецька борються за право курити у парках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі