пʼятниця, 28 серпня 2020 12:25

Кулеба розповів про плани України щодо санкцій проти Лукашенка

Кулеба розповів про плани України щодо санкцій проти Лукашенка
Україна прийматиме рішення про можливе введення санкцій щодо Білорусі. Фото: "Уніан"

Україна прийме рішення про можливе запровадження санкцій стосовно Білорусі після того, як побачить санкційні рішення Євросоюзу.

Про це сказав керівник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в п'ятницю.

"Що стосується санкцій, то ми поки що не бачили остаточно затверджених санкційних заходів, які запроваджує ЄС. Але ми вже приєдналися до попередньої заяви ЄС із цього приводу. Це свідчить про те, що в цілому ми поділяємо його політику та підходи. Коли побачимо санкційні рішення ЄС, прийматимемо і свої відповідні рішення з цього питання", - сказав Кулеба.

У МЗС України також вважають неприпустимим будь-яке зовнішнє втручання в ситуацію Білорусі. Насамперед йдеться про втручання Росії та ОДКБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва закликає додати Лукашенка до санкційного списку ЄС

Глави держав ЄС не визнають результатів виборів президента Білорусі. 19 серпня на позачерговому саміті лідери ЄС домовилися про санкції проти Білорусі, які застосують щодо окремих посадовців режиму Лукашенка, причетних до репресій і фальсифікацій виборів. Раніше Рікард Йозвяк повідомляв, що Європейський Союз може запровадити санкції проти 15-20 осіб із Білорусі у відповідь на фальсифікацію результатів президентських виборів і застосування насильства щодо протестувальників.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба розповів про плани України щодо санкцій проти Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі