неділя, 25 жовтня 2020 17:41

"Куди рухається країна - в Європу чи в Росію? Чи взагалі застигла?" Тиждень у цитатах

Життя країни у цитатах за тиждень, за версією Gazeta.ua

Куди рухається країна - в Європу чи в Росію? Чи взагалі застигла на місці? Президент мав сказати, що відбувається з армією. Чому вона руйнується? Він "грав на роялі", коли ми стояли на Майданах. Ти де був у 2014 році? Ти скільки відвоював метрів української землі? Ти віддав хоч один наказ про наступ?

Ти відступив!

- так відреагувала з трибуни Верховної Ради народна депутатка Вікторія Сюмар на промову президента Володимира Зеленського 20 жовтня. Того дня глава держави виступив у парламенті зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.

"Крим став для Росії толкієновським перстнем, від якого неможливо відмовитися з доброї волі. Тим самим, що в підсумку знищує свого носія. Доки Москва дивиться на себе у кримське дзеркало, то бачить у віддзеркаленні Радянський Союз. У 2014 році Росія обнулила свої спроби стати частиною Заходу і перейшла в режим "обложеної фортеці". Вона перенесла себе на машині часу в минуле"

так журналіст Павло КАЗАРІН описав мотиви окупації Росією українського Криму

 

Вирок суду щодо книжки "Справа Василя Стуса" - це цензура. За такою логікою можна заборонити всі історичні книжки. Бо там весь час когось "дискредитують". Книжка про Стуса основана на документальному матеріалі. Не містить фальсифікації подій. Медведчук - не вигаданий персонаж. Його вчинків не спотворюють

- каже історик Кирило ГАЛУШКО про ухвалу Дарницького районного суду Києва заборонити видавництву Vivat розповсюджувати надрукований тираж книжки "Справа Василя Стуса" Вахтангоа Кіпіані. Аби далі друкувати і поширювати книжку, автор і видавництво мають видалити з її тексту такі фрази:

"є фактом, що наданого, підтримуваного держбезпекою адвоката звали Віктор Медведчук"

"Медведчук на суді визнав, що всі "злочини", нібито вчинені його підзахисним, "заслуговують на покарання"

"він фактично підтримав звинувачення. Навіщо прокурори, коли є такі безвідмовні адвокати?"

"розпинав поета призначений державою адвокат Медведчук"

"шістка комуністичної системи адвокат Медведчук"

"злочин перед поетом юрист Медведчук здійснив ще і тим, що не повідомив родині про початок розгляду справи".

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від цих мордяк кандидатів на білбордах одна асоціація - ніби вся нечисть вирвалася на волю: тиждень у цитатах

У нашій Академії наук - одні старці за 70, На засіданні президії просто сплять. Усі кадрові зрушення відбуваються лише вперед ногами. Коштів її фінансувати немає. У лабораторіях ремонту не було із 1970-х, обладнання не працює. Або ми реформуємо академію, звільняємо дармоїдів і робимо ефективне "наукове містечко", або ліквідуємо й робимо науку в університетах. В Європі читають спецкурси, лекції, аналогів яких немає у світі. А в нас викладають те, що було актуально 60 років тому

- говорить Гліб РЕПІЧ, кандидат хімічних наук, працює в університеті міста Сіань, Китай. Так характеризує стан справ у Національній академії наук. Новообраний 7 жовтня президент НАН академік, доктор фізико-математичних наук 69-річний Анатолій Загородній відмовився дати інтерв'ю Gazeta.ua, пояснюючи, що не хоче бути публічним.

Навіть якби Антоненко перебив би купу журналістів і підірвав би низку машин, але при цьому не намагався б утекти, його і тоді не слід було б тримати під вартою весь цей час.

Найбільше обурює в нашому страшному, невігласному огидному правосудді - безкарність сторін у введенні суду в оману, нехтування правом ув'язненої людини розглянути її справу протягом розумного строку і нехтування суддями обов'язками слухати сторони і мотивувати свої рішення.

Ще можна додати зухвале хамство, байдужість і цинізм

- так адвокат Леонід МАСЛОВ коментує рішення Шевченківського районного суду Києва від 22 жовтня продовжити запобіжні заходи підозрюваним у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко, Яні Дугарь та Андрію Антоненкові. Останній буде під вартою до 19 грудня. Це обурило громадськість. І під судом почалися сутички між активістами й силовиками

На засіданні 8 жовтня стало відомо, що обвинувачення хоче викликати і допитати в суді 263 свідків. 21 жовтня суд відмовив у допитах посадовців, про які просив захист обвинувачених, зокрема, президента Володимира Зеленського, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, двох колишніх генпрокурорів.

Зараз ви читаєте новину «"Куди рухається країна - в Європу чи в Росію? Чи взагалі застигла?" Тиждень у цитатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі