вівторок, 15 квітня 2008 11:32

Кубинці вишикувалися в черзі за мобільними телефонами

Уряд Куби вперше дозволив простим жителям країни підключитися до стільникового зв"язку. До цього мобільниками могли користуватися тільки іноземці і крупні державні чиновники. Кубинці, що 14 квітня мають намір купити контракт, вишикувалися в довгі черги.

Вартість реєстрації абонента мобільного зв"язку складає близько 120 доларів США. По розрахунках агентства, це близько половини середньої річної зарплати в Кубі. Ціна контракту не включає вартість телефону і оплату дзвінків.

Хвилина розмов з місцевими абонентами коштує 30 американських центів. Поговорити хвилину з Європою коштує 5,85 долара, а з США - 2,70 долара. Телефони на Кубі обійдуться покупцям приблизно в два рази дорожче, ніж в США.

Оплата мобільного зв"язку проводиться в твердій валюті, яка є у багатьох кубинців завдяки іноземним туристам. Раніше уряд повідомляв, що виручені від оплати переговорів гроші підуть на розвиток стаціонарних телефонних ліній і кубинських телекомунікацій.

Деякі кубинці вже є власниками телефонів, оформлених на іноземців. Власті Куби дозволять громадянами перереєструвати ці телефони на себе, передає AssociatedPress

Зараз ви читаєте новину «Кубинці вишикувалися в черзі за мобільними телефонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі