пʼятниця, 23 травня 2008 13:26

Куба звинуватила американського дипломата у фінансуванні дисидентів

Куба звернулася до США з проханням відповісти на звинувачення на адресу американського дипломата з приводу фінансування дисидентів.

Міністр закордонних справ Куби Феліпе Перес Роке повторив звинувачення на адресу голови секції інтересів США на Кубі Майкла Пармлі в тому, що він займався розподілом коштів, котрі надійшли від кубинських емігрантів в Маямі.

Проте ще раніше державний департамент США заявив, що в діях дипломата не було нічого незаконного.

Стало відомо, що Куба звинувачує Пармлі в передачі грошей одній з дисиденток Марті Беатрис Роке. На думку кубинського уряду, кошти надійшли від одного з емігрантів, якого на Кубі вважають причетним до підготовки низки вибухів.

За словами Феліпе Переса Роке, кубинській уряд має в своєму розпорядженні докази - відеозаписи і електронні повідомлення, які підтверджують, що Майкл Пармлі і співробітники секції, що представляє інтереси США на Кубі, порушили закони.

"Ми сподіваємося, що США приймуть відповідні заходи щоб виправити поведінку своїх дипломатів на Кубі", - заявив Феліпе Перес Роке.

Також голова зовнішньополітичного відомства Куби спростував слова американського президента Джорджа Буша про те, що жителі США зможуть послати своїм родичам на Кубі мобільні телефони.

Роке зазначив, що заяви про можливість ослаблення режиму торгових санкцій США щодо Куби для відправки мобільних телефонів є "сміхотворною пропагандою".

Слід зазначити, що на Кубі тільки нещодавно були схвалені закони, що дозволяють всім громадянам користуватися мобільними телефонами.

Також нещодавно на Кубі у відкритий продаж вперше надійшли персональні комп"ютери.

Заборонені раніше електротовари тепер стають доступними кубинцям в результаті реформ, які проводяться новим кубинським лідером Раулем Кастро. Кілька тижнів тому в продаж вперше надійшли мобільні телефони і DVD-програвачі, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «Куба звинуватила американського дипломата у фінансуванні дисидентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі