понеділок, 03 листопада 2008 10:33

Криза закінчилася?

Криза закінчилася?
У одному з найвпливовіших інформагентств світу - Bloomberg - працюють оптимісти. Такий висновок напрошується, після того, як в розпал світової фінансової кризи інформагентство заявило про закінчення домінування "ведмедячих" настроїв на фондових ринках. Думки експертів Bloomberg грунтувалися на динаміці росту індексу MSCIEmergingMarkets, який з минулого вівторка по четвер виріс на 23%.

Дійсно, ринки світу минулого тижня дружно пішли в зростання. Український ринок акцій не став виключенням - індекс ПФТС виріс на 9,3%. Але найбільше зростання продемонстрував російський ринок акцій - індекс РТС за минулий тиждень виріс на 40,7%.

В той же час видання нагадує, що індикатор MSCIEmergingMarkets, що так ощасливив експертів з Bloomberg, визначається на основі динаміки фондових ринків 27 країн з економікою, що розвивається (Україна в цей індекс не входить). А основною причиною упевненого зростання ринків, на думку видання, є вирішення Федеральної резервної системи США надати кредити Бразилії, Мексиці, Сінгапуру і Республіці Корея на суму 120 мільярдів доларів. А також щедрість Міжнародного валютного фонду, який пообіцяв роздати країнам, що "мають" потребу, 200 мільярдів доларів, пише "Дело".

Зараз ви читаєте новину «Криза закінчилася?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі