понеділок, 24 листопада 2008 13:01

Криза штовхає українців в еміграцію

Остання хвиля економічної кризи значно посилила еміграційні настрої в Україні. Про це йдеться у новому дослідженні ізраїльського національного агентства з репатріації "Сохнут".

Зростання інфляції, невпевненість у завтрашньому дні, страх перед втратою роботи і поверненням до бідності - все це, вказано в дослідженні, як і на початку 1990-х спонукає громадян України розглядати варіанти переїзду в стабільніші країни.

"Україна, Аргентина, ПАР - це, напевно, ті країни, де це відбувається найбільше. Ми бачимо помітне зростання звернень в наші інформаційні центри від людей, які цікавляться можливостями переїзду", - зазначив спікер "Сохнут" Алекс Сельський.

Фахівці зазначають, що в Україні "чемоданні" настрої мають загальний характер і не обмежені певною окремою етногрупою: зростає і кількість еміграційних запитів до посольства Німеччини, Канади, США тощо.

Ще однією особливістю нової ситуації, за словами А.Сельського, є те, що до ізраїльської місії, крім нових потенційних репатріантів, звертаються в Україні і експатріанти - особи, які після певного періоду еміграції повернулися до України. Таких за приблизними оцінками Міністерства абсорбції Ізраїля, тільки у Києві проживає понад 16 тисяч осіб, повідомляє Німецька хвиля

Зараз ви читаєте новину «Криза штовхає українців в еміграцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі