субота, 10 липня 2021 10:05

"Криваві розбірки хамів" - мер прокатав на капоті депутата

"Криваві розбірки хамів" - мер прокатав на капоті депутата
Мер, тікаючи від людей, збив депутата. Фото: скріншот із відео

10 липня 2015 року мер Полтави Олександр Мамай на власному авто збив міського депутата Олександара Шамота та кількох активістів. Подія сталася під стінами міськради.

Того дня полтавці зібрали на акцію протесту. Вимагали понизити тарифи на комунальні послуги та вартість проїзду в громадському транспорті. Мамай, намагаючись відгородитися від мітингувальників, зачинився в кабінеті. Громада й депутати заблокували кімнату з очільником Полтави, хотіли вибити двері.

За деякий час мер сам вийшов і намагався втекти. Сів до свого Volkswagen. Наказав водію вивезти його від міськради. Нардеп Сергій Каплін взявся витягувати Мамая з машини. Той сміявся. Паралельно люди загороджували собою виїзд з двору. Олександр Федорович пересів на водійське крісло та почав кружляти двором. По дорозі збив трьох людей. Протягнув на капоті Шамоту. У результаті чиновник мав розірваний одяг, пошкоджену ліву руку, з ран текла кров. Допомоги у медиків також попросили чоловіки 66 та 76 років і 48-річна жінка.

"Мамай вчинив замах на вбивство, бо коли я стояв навпроти машини - кілька разів натиснув на педаль газу", - заявив Шамота.

Люди оточили авто та плювали в нього з усіх сторін. За 10 хв прибули слідчо-оперативна група Октябрського райвідділу міліції та працівники Державтоінспекції. Мер свою вину заперечував.

"Я збирався їхати на обідню перерву. Автомобілю не давали проїхати, Каплін затримав мене і вдарив, тоді я зрозумів, що моєму життю загрожує небезпека, почав їхати. Я був у стані афекту і не відразу зрозумів, що відбувається", - розповів Мамай. Його забрали на огляд в наркодиспансер. На місці події почали працювати криміналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Із жахом згадую зими за Мамая"

На випадок відреагував навіть міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Наказав розібратися у ситуації, звинуватив і Мамая, і Капліна.

"Те, що відбулося в Полтаві, - соромно і неприпустимо. Якщо це стане прецедентом для інших населених пунктів, ми можемо отримати не місцеві вибори, а криваві розбірки хамів. Мамай і Каплін за своєю одіозністю одного ранжиру. Тому для мене бійка в Полтаві - це не стільки змагання між популістами і бюрократами, скільки стидоба і пряма аналогія застарілого конфлікту між блакитними і повіями за право стояти на окружній дорозі", - заявив Аваков.

Проте прокуратура закрила справу, бо в діях мера не знайшли кримінального правопорушення.

Це не єдиний скандал, в який "влипав" Олександр Мамай на посаді очільника Полтави. Саме за його каденції почався процес хаотичної забудови історичної частини міста. Крім того, неодноразово публічно демонстрував свої українофобські погляди. Кілька років блокував у місті встановлення пам'ятника Івану Мазепі, оскільки вважає його зрадником. Часто наголошував на своїй любові до радянського союзу та навіть співав гімн СРСР на сесії міської ради.

Зараз ви читаєте новину «"Криваві розбірки хамів" - мер прокатав на капоті депутата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі