Ексклюзиви
неділя, 06 квітня 2008 10:25

Криму запропонували збільшити курортний сезон

Лише збільшення тривалості активного курортного сезону може допомогти кримським здравницям зберегти конкурентоспроможність.

Таку думку висловили у власній статті, опублікованій в тижневику "Дзеркало тижня" (N13 (692) 5-11 квітня 2008), доктор медичних наук, професор Микола Богданов і кандидат економічних наук Василь Грибанов.

За словами експертів, більшість кримських курортних закладів після завершення літнього сезону не тільки не пропонують туристам жодної розважальної програми, а просто закриваються.

"У районі Великої Ялти із 150 підприємств курортно-рекреаційного комплексу (КРК) з неповним завантаженням працюють у міжсезонні лише декілька, здебільшого, це санаторні установи", - констатують експерти.

На їх думку, тільки розширення меж курортного сезону за рахунок розвитку орієнтованих на міжсезоння туристичних послуг дасть змогу кримським курортам зберегти конкурентоспроможність порівняно з Єгиптом, Туреччиною та іншими туристичними напрямками.

"Якщо ми зараз не розширимо межі курортного сезону, інфляційне підвищення рівня витрат на послуги КРК у їх виробника і водночас неможливість "вистрибнути" з лещат рівня конкурентних цін на них, диктованих глобальним ринком, однозначно погіршать існуючий стан речей", - відзначили експерти.

Ще однією проблемою кримських курортів, на їх думку, може стати слабка енергетична інфраструктура регіону і низька енергоефективність самого курортного комплексу.

"Зараз існує, а в перспективі наростатиме немов снігова куля, загроза втрати конкурентоспроможності курортних послуг через наше явне відставання від конкурентів щодо ефективності енергоспоживання", – стверджують учені. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Криму запропонували збільшити курортний сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути