середа, 12 серпня 2020 13:39

Кримські окупанти штрафують за перетин КПВВ з українським паспортом

Кримські окупанти штрафують за перетин КПВВ з українським паспортом
У Криму штрафують за перетин контрольних пунктів з українським паспортом. Фото: dpsu.gov.ua

З липня російські прикордонники почали штрафувати жителів Криму за спробу перетину контрольних пунктів в'їзду-виїзду на адмінмежі з паспортом громадянина України.

Про це йдеться у звіті Кримської правозахисної групи, передає УНН.

У ФСБ стверджують, що український паспорт для в'їзду/виїзду на півострів для жителів Криму вже недійсний. Віддепер від них вимагають виключно паспорт громадянина Російської Федерації, виданий у Криму в порушення міжнародних норм. Такі дії прикордонників фактично продовжують політику нав'язування громадянства РФ кримським жителям.

Крім того, жителям Криму тепер офіційно вручають повідомлення про те, що вони мають змогу залишити півострів й повернутися назад лише раз. Раніше таке повідомлення робили усно. У спробі ж повторного виїзду з Криму їм буде відмовлено до завершення карантинних обмежень, які по суті є формальними, адже в аеропортах півострова щодня сідають літаки з найінфікованіших регіонів РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За яких умов дозволяють перетнути кордон з окупованим Кримом

9 серпня на переході з окупованим Кримом "Армянськ - Каланчак" з боку півострова зібрались близько 300 людей. Через рішення Кабінету міністрів про тимчасову заборону на в'їзд і виїзд вони хотіли якнайшвидше виїхати на материкову Україну.

Зараз ви читаєте новину «Кримські окупанти штрафують за перетин КПВВ з українським паспортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі