понеділок, 01 вересня 2008 17:00

Кримська організація "Міллі Фірка" надіслала звернення керівництву РФ

Кримська організація "Міллі Фірка" надіслала звернення керівництву РФ
Кримськотатарська громадська організація "Міллі Фірка" обнародувала небачене за всі сімнадцять років державності України звернення до керівництва РФ із закликом "захистити корінний та інші нечисленні етноси Криму від безперервного геноциду зі сторони націоналістично налаштованої офіційної влади України", повідомляє РИА "Новый Регион" з посиланням на кримський тижневик "События".

Як наголошується у зверненні, адресованому президентові РФ Дмитру Медведєву, прем"єр-міністрові Володимиру Путіну та главі республіки Татарстан Мінтімеру Шаймієву, "Міллі Фірка" змушена апелювати до них, оскільки вичерпала "всі можливі засоби захисту в Україні". Автори документа повідомляють, що ними зібрана "величезна кількість матеріалів по фактах махрового націоналізму в Україні та підтримки його офіційною владою".

У зверненні, підписаному і переданому в Генконсульство РФ в Сімферополі лідером "Міллі Фірка" Васві Абдураімовим, наголошується, що "ми розраховуємо і сподіваємося на вашу підтримку і конкретні ініціативи стосовно припинення геноциду малих народів в Україні".

Як повідомив газету сам Абдураімов, схожі за змістом звернення скоро будуть направлені керівникам провідних країн Євросоюзу, Туреччини та тюркських республік колишнього СРСР.

Те, що північні сусіди "виступили в ролі захисників малих народів Кавказу - абхазів та осетин, викликає тільки позитивні оцінки дій керівництва Росії", - вважає лідер "Міллі Фірка". Він не боїться звинувачень в прагненні "зайняти проросійську нішу в кримськотатарській політиці".

"Якщо так станеться, що інтереси Криму і інтереси кримсько-татарського народу співпадуть з інтересами, наприклад, Росії, чом би не використати це для рішення головних проблем нації?" - прагматично заявляє Васві Абдураімов, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Кримська організація "Міллі Фірка" надіслала звернення керівництву РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі