вівторок, 07 серпня 2007 08:47

Кримська міліція затримала євпаторійського маніяка

Кримська міліція затримала євпаторійського маніяка
Оперативникам вдалося затримати євпаторійського маніяка, який тероризував місто-курорт. За словами співробітників МВС, вони опитали тисячі людей - серед них родичі і знайомі загиблих дівчат, жителі районів, де були вчинені вбивства. Найважливішою обставиною стали свідчення жінки, яка вижила, - 32-річної Світлани Полякової з Мурманська. З її слів був складений фоторобот підозрюваного. Його затримали ще 2 серпня, але офіційно міліція не поспішає коментувати обставини справи. Як відзначив начальник кримського главку Анатолій Могильов, для остаточних висновків необхідні результати всіх біологічних експертиз.

З достовірного джерела в правоохоронних органах стало відомо, що на місцях злочинів вже проводилися слідчі експерименти. Затриманий - 48-річний житель Євпаторії, міцної статури мужик, зростом під 180 см, підтвердив свою участь в трьох з чотирьох епізодів - вбивствах 24 травня 18-річної євпаторійки Олени Лапштаєвої і 19 липня - 24-річної кримчанки Олени Чугунової, а також замаху на вбивство Світлани Полякової 29 липня. Він поки заперечує причетність до вбивства 29 липня в селищі Приозерному 26-річної Олени з Тернополя.

Припущення експертів про те, що жінконенависник пережив особисту драму і це стало провідним мотивом його "помсти" підтверджуються. Підозрюваний двічі був одружений і обидва шлюби були невдалими. Вперше після одруження він дізнався, що його обраниця вагітна, але не від нього. Друга дружина його кинула після того, як відправилася на заробітки до Польщі - вона відмовилася повертатися з ним додому до України. Останні 4 роки він жив із старими батьками в Євпаторії.

Оперативники перевіряють нерозкриті, схожі з євпаторійським, злочини по його колишньому місцю проживання - в одній з центральних областей України.

При обшуку на квартирі серед його особистих речей виявлені збірки порнографічних фотографій і вирізок з журналів, а в цій кіпі - портрети Сталіна і Гітлера. Також в його кімнаті зберігалася колекція холодної зброї.

Світлана, яка постраждала від рук маніяка, в стані середньої тяжкості після ножового поранення залишається в лікарні. Раніше вона повідомляла, що людина, яка напала на неї, пощадила її, дізнавшись про те, що вона віруюча християнка. Ударив ножем один раз і не став добивати. Того ранку 29 липня, за словами Світлани, вдосвіта вона вийшла на пустинний берег моря, щоб помолитися . З тих фраз, які вимовив нападник, головний свідок запам"ятала, що він нібито належить до церкви протестантів - п"ятидесятників. Можливо, що цей факт також допоміг оперативникам скоротити коло пошуку підозрюваних. Світлана розповідала, що побачила голого чоловіка з ножем в руках, який з ходу запропонував їй жити разом. Коли вона відмовилася, він ударив її ножем.

Нагадаємо, що жертвами євпаторійського маніяка з 24 травня по 29 липня стали три жінки, кожну з яких за збігом обставин звали Олена. 32-річній росіянці дивом після нападу вдалося вижити. На тілах загиблих експерти виявили сліди задушення і від 10 до 14 ножових ударів в спину, живіт і груди. Ще одне вбивство жінки в Євпаторії в ніч на 6 серпня в районі мечеті співробітники міліції вважають окремим епізодом - не пов"язаним з "серією". Злочин відрізняється за почерком і характером. Особа загиблої поки не встановлена, пише "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Кримська міліція затримала євпаторійського маніяка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі