четвер, 26 серпня 2010 11:40

Крим може сповзти у море

Крим може сповзти у море

Крим сповзає в море через бездіяльність протизсувного управління. За рік підприємство отримало дохід в 5,2 млн грн, витративши на ремонт берегоукріплювальних споруд лише 129 тис. грн. При цьому половина споруд не обслуговується, а частина незаконно віддана під кафе, клуби і магазини.

Зокрема, планова ревізія фінансово-господарської діяльності Кримського республіканського підприємства "Протизсувні управління" виявила численні порушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 4 посадових особи.

"З 5,2 млн грн доходів, фактично отриманих підприємством за вказаний період, на ремонт споруд витрачено всього 129 тис. грн (або 2,5%). І це при тому, що Постановою Ради міністрів АР Крим дозволено використовувати до 90% доходів", - йдеться в повідомленні Контрольно-ревізійного управління Криму.

Перевірка також показала, що з 43,6 км берегоукріплюючих споруд, які знаходяться на балансі підприємства, фактично обслуговується 24,9 км. З них 3,2 км зайняті різноманітними кафе, клубами, магазинами, літніми майданчиками, які побудовані без дозвільних документів.

"Фактично підприємство "проїдає" доходи, які отримує від експлуатації берегоукріплювальних споруд замість спрямування їх на виконання своєї основної функції - підтримання в робочому стані споруд інженерного захисту кримського узбережжя", - підкреслюють в КРУ.

Матеріали ревізії, яка була проведена за період з 1 квітня 2009 року по 30 квітня 2010 року, передані до прокуратури Криму. Нагадаємо, узбережжя Криму складає 715 км, з яких укріплено трохи більше 80 км.

РИА Новый регион

Зараз ви читаєте новину «Крим може сповзти у море ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі