пʼятниця, 28 лютого 2020 21:57

Кремль не запрошував Зеленського на парад 9 травня

Кремль не запрошував Зеленського на парад 9 травня
Пристайко вважає, що Москва може надіслати запрошення. Фото: УНІАН

Міністерство закордонних справ не отримувало запрошення від Російської Федерації щодо участі президента Володимира Зеленського в параді на 9 травня у Москві.

"Запрошення не приходило. Це - перше. Воно, звичайно, прийде дипломатичними каналами. Нам не надходило. Ми би передали президенту Зеленському, якби воно надійшло", - сказав глава МЗС Вадим Пристайко в ефірі "Україна 24".

Він не здивується, якщо росіяни все ж надішлють запрошення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охоронець ватажка ДНР начепив на себе уніформу НКВС

"Вони часто таке роблять. Наприклад, вони вітають з Різдвом Христовим, немов би нічого не сталося, і ці загублені душі не йдуть проти всієї Христової моралі і ідеї. І я не здивуюся, якщо вони це зроблять. Але позиція наша зараз залишається такою, якою вона є: ні, ми не збираємося святкувати 9 травня у Москві, ми, як і весь європейський континент, через 75 років готові зрозуміти, чому сталася ця трагедія, і готові один одного вибачити. Ми вважаємо, що саме у цю сторону має йти святкування. Це має бути святкування того, що нарешті континент перебуває впродовж 75 років, якщо не рахувати наші шість років війни, у відносному мирі", - наголосив міністр.

Всі, хто відвідає парад 9 травня в Москві, мають зважати на те, що вони стають інструментом російської агресивної політики. Вважає глава Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович.

Зараз ви читаєте новину «Кремль не запрошував Зеленського на парад 9 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі