четвер, 08 травня 2008 19:59

Країни СНД передали Австрії ноту у зв"язку з актом вандалізму

В МЗС Австрії в четвер передана нота посольств Росії, Вірменії, Білорусії, Казахстану, Таджикистану, Туркменії, Узбекистану і України у зв"язку з актом вандалізму відносно монумента радянському Воїнові-Визволителеві в центрі Відня на Шварценбергплятц.

У ноті висловлено протест з приводу того, що трапилося, міститься вимога розслідувати інцидент, покарати винних і висловлена надія, що таке надалі не повториться, розповіло джерело в російській дипмісії.

В ніч на четвер зловмисники залили чорною масляною фарбою цоколь монумента, на якому золотими літерами був відтворений текст наказу Верховного головнокомандуючого у зв"язку із звільненням Відня і прізвища 52 воїнів, загиблих в боях за Відень.

Російське посольство відразу проінформувало про інцидент австрійське міністерство внутрішніх справ, зажадавши ретельно розслідувати подію і привести монумент в належний вигляд.

Після звернення в МВС Австрії з пам"ятника протягом півтора години була видалена чорна фарба. Поліцейські так старалися, що навіть стерли позолоту із залитих фарбою букв.

Австрія у складі нацистської Німеччини воювала проти Радянського Союзу в роки Другої світової війни. Зараз в країні проживає багато ветеранів гітлерівської армії, але нацизм переслідується згідно із законом, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Країни СНД передали Австрії ноту у зв"язку з актом вандалізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі