вівторок, 04 грудня 2007 15:42

Країни Перської затоки введуть єдину валюту

Лідери Ради співпраці арабських держав Перської затоки (Gulf Cooperation Council, GCC) на щорічній зустрічі вирішили до 2010 року ввести в своїх країнах єдину валюту. Про це повідомляє AFP.

Рада попросила міністрів фінансів та глав центробанків пропрацювати питання про поступове зближення валют. Звіт має бути готовий до наступної зустрічі в Омані.

З переходом на єдину валюту у країн Персидської затоки можуть виникнути складнощі. Наприклад, Оман вже заявив, що виходить з проекту. Об"єднані Арабські Емірати наполягають на тому, що до 2010 року ввести валюту неможливо з технічних причин.

Зараз у всіх країнах GCC, окрім Кувейту, валюти прив"язані до американського долара. На зустрічі лідери Ради вирішили поки не робити кроків по незалежності від американської валюти, не дивлячись на те, що її курс останнім часом падає.

У GCC входять Бахрейн, Катар, Кувейт, ОАЕ, Оман та Саудівська Аравія. У 2005 році переговори про вступ до Ради почав Ємен. Організація створена в 1981 році для спрощення торгівлі між країнами Перської затоки, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Країни Перської затоки введуть єдину валюту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі