вівторок, 08 липня 2008 16:29

Країни G8 обіцяють укласти глобальну угоду зі зміни клімату

Країни "великої вісімки" підтверджують прагнення скоротити викид парникових газів до 2050 року на 50%, а також зобов"язуються укласти глобальну угоду зі зміни клімату, що має бути підготовлена до кінця 2008 року, йдеться в заяві лідерів G8, поширеній за підсумками зустрічі в Японії.

"Ми підтверджуємо наше зобов"язання рішуче узяти на себе лідерство в боротьбі зі зміною клімату і в зв"язку з цим вітаємо рішення, прийняті на Балі, як основу досягнення глобальної угоди в контексті переговорів з рамкової конвенції ООН зі зміни клімату до 2009 року. Ми зобов"язуємося успішно укласти таку угоду", - йдеться в заяві.

У документі також наголошується, що учасники G8 "прагнуть розділити зі всіма учасниками рамкової конвенції ООН зі зміни клімату бачення мети скорочення принаймні на 50% глобальних викидів парникових газів до 2050 року".

При цьому країни Групи восьми підкреслюють, що вирішення цієї глобальної проблеми може бути досягнуте тільки загальними зусиллями, зокрема, "внеском всіх провідних економік відповідно до принципу загальної, але диференційованої відповідальності та обліку наявних можливостей".

Лідери "великої вісімки" планують обговорити цю проблеми з лідерами інших провідних економік в середу, а також "продовжити обговорення між провідними економіками, а також на переговорах в рамках рамкової конвенції ООН зі зміни клімату в майбутні місяці", повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Країни G8 обіцяють укласти глобальну угоду зі зміни клімату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі