четвер, 28 лютого 2008 18:20

Кращі екскурсії відзначать преміями

Управління культури й туризму Сумської облдержадміністрації оголосило конкурс на найкращу екскурсію областю. Переможцеві обіцяють 1,5 тис. грн, за друге місце — 1 тис., за третє — 500 грн.

До участі запросили заповідники, турорганізації та екскурсоводів-підприємців.

— В області працюють понад 70 туристичних фірм і лише п"ять із них возять туристів на Сумщину, — говорить спеціаліст управління культури й туризму Ольга Аленич, 54 роки. — Хоча в нашій області є що показати — поле Конотопської битви в селі Шаповалівка Конотопського району, Могила Гетьманців у Лебедині. Історичні міста — Путивль, Глухів та Ромни. Природні пам"ятки — Михайлівська цілина, "Яблуня-колонія" у Кролевці.

Щоб зацікавити турфірми Сумщиною, начальник обласного управління культури Василь Деркач придумав цей конкурс.

— До нас зараз найчастіше приїздять екскурсії з Полтави, Харкова та Чернігова, — говорить менеджер з екскурсійної роботи  "Сумитурист" Людмила Федорова, 54 роки. — Але й тих мало. За Союзу наше підприємство працювало з 300 позаштатними екскурсоводами. Тепер таких 12.

Зараз ви читаєте новину «Кращі екскурсії відзначать преміями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі