неділя, 01 квітня 2007 11:11

Кожен шостий протестантський пастор в Голландії не вірить в Бога

Голова синоду Протестантської церкви в Нідерландах Ян-Герд Хєєтдеркс призвав віруючих терпимо ставитися до переконань своїх пасторів, зокрема до тих, хто говорить, що "не вірить у Бога".

Минулого року було опубліковано дані соціологічного опитування, проведеного серед голландських пасторів. Кожен шостий пастор Протестантської Церкви Нідерландів - другої за величиною деномінації країни - заявив, що "не вірить у Бога або не впевнений в Його існуванні".

На думку Хєєтдеркс, для деяких пасторів заява про невіру в Бога - "просто теологічна гра слів". Проте пасторам не слід виражати свої думки "такими словами", тому що прихожани можуть тлумачити ці слова буквально, - підкреслив голова синоду. Він вважає, що пасторам, що "сумніваються в існуванні Бога", не слід заявляти про це публічно: "Церква - не те місце, де пасторам слід говорити про невіру в Бога", передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Кожен шостий протестантський пастор в Голландії не вірить в Бога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі