субота, 17 травня 2008 11:18

Кожен десятий український наркоман живе в Києві

Кожен десятий український наркоман живе в Києві, заявила директор Державної соціальної служби для сім"ї, дітей і молоді Наталія Лук"янова, виступаючи на колегії Міністерства України у справах сім"ї, молоді та спорту.

Зокрема, вона повідомила, що за даними офіційної статистики в Україні налічується більш як 100 тисяч споживачів ін"єкційних наркотиків, і серед них 10 тисяч живуть у столиці.

"Але міжнародні експерти стверджують, що реальну кількість наркозалежних можна помножити щонайменше на 8. Як можна говорити про те, що Київ - соціальне місто?", - наголосила Н.Лук"янова.

За її словами, сьогодні низка наркологічних закладів, спеціально створених у Києві для допомоги наркозалежним, на прийом клієнта витрачає всього 30 копійок. Н. Лук"янова зазначила, що в місцевому бюджеті є кошти на придбання квартир керівництву мерії, дорогих автомобілів, земельних ділянок і дорогого одягу, проте на те, щоб лікар-нарколог зміг надати якісну допомогу молодій людині, яка оступилася і всіма силами хоче вибратися з неприємностей, грошей не вистачає.

"Я хочу, щоб підлітки не сиділи біля гральних автоматів, не курили під під"їздами, не пили цілими днями пиво біля навчальних закладів. Міська влада повинна забезпечити гідне дозвілля для молоді, і в них не буде бажання вживати наркотики! А сьогодні хто повинен відповісти за те, що твориться з майбутніми поколіннями киян? Чи цікавить це теперішню владу в Києві?", - заявила Н.Лук"янова, яка балотується в Київську міську раду за списком блоку "Наша Україна - Народна самооборона", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кожен десятий український наркоман живе в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі