субота, 01 вересня 2012 02:47

Костюми Маргарет Тетчер підуть з молотка

Костюми Маргарет Тетчер підуть з молотка
Фото: dailymail.co.uk

Сім костюмів колишнього британського прем'єр-міністра Маргарет Тетчер виставлені на аукціон Christie's, пише The Daily Mail. Всі вони будуть продані в рамках торгів, присвячених 60-річчю правління королеви Єлизавети II і Олімпійських та Паралімпійських ігор. Аукціон відбудеться в понеділок, 3 вересня.

Кожен з семи виставлених на аукціон костюмів Тетчер носила в 1970-х роках. Так, наприклад, серед костюмів, що складаються з Блейзера та спідниць, виявився зелений комплект з облямівкою, в якому політик була в день її призначення головою Консервативної партії Великобританії (1975 рік). Всі костюми, виставлені на торги, можна побачити тут.

Як відзначає видання, аукціону наряди передав приватний колекціонер. Речі Тетчер будуть вперше продані на відкритому аукціоні (раніше на благодійних торгах була продана сумочка "залізної леді"). Передбачається, що кожен з костюмів піде з молотка приблизно за 1000-1500 фунтів стерлінгів. Представники Christie's відзначили, що Тетчер мала впізнанну манеру одягатися.

Маргарет Тетчер стала прем'єр-міністром Великобританії 4 травня 1979 року. Раніше жодна жінка в країні не займала пост голови уряду. Свій пост політик залишила в 1990 році.

Зараз ви читаєте новину «Костюми Маргарет Тетчер підуть з молотка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі