середа, 11 червня 2008 15:45

Косовський парламент прийняв гімн краю

Парламент Косово на урочистому засіданні в середу прийняв гімн краю, повідомило бєлградське інформаційне агентство Бета з Пріштіни.

Робоча група по вибору гімну під керівництвом віце-прем"єра Косово Хайредіна Кучі запропонувала композицію "Європа" композитора Мехді Мендьїчі без тексту. Депутати підтримали це рішення.

Конкурс на новий гімн був оголошений в Косово в березні, переможцеві обіцяли грошовий приз у розмірі 10 тисяч євро. До музичної композиції пред"являлося декілька вимог: вона не повинна бути коротшою 30 секунд і довшою за хвилину, мелодія або її фрагменти не можуть бути запозичені з інших творів, музика повинна відображати багатонаціональні мотиви. Всього на конкурсі були представлені 134 роботи.

Новий гімн з"явився в Косово напередодні ухвалення Конституції краю, яка повинна набути чинності 15 червня.

Раніше в Косово на офіційних церемоніях звучав гімн Євросоюзу "Ода до радості" з дев"ятої симфонії Бетховена.

Косовський парламент в односторонньому порядку проголосив декларацію про незалежність від Сербії 17 лютого. Тоді ж були прийняті новий прапор і герб республіки.

Сербія відмовляється визнавати Косово, заявляючи, що односторонній крок краю з проголошення свого нового статусу є нелегітимним, грубо порушує норми міжнародного права. Незалежне Косово також не визнали Росія, Китай, Індія, Іспанія, Греція, Бразилія та багато інших держав, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Косовський парламент прийняв гімн краю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі