пʼятниця, 11 липня 2008 13:09

Косово подало заявку на членство в МВФ та Всесвітньому банку

Республіка Косово подала заявку на членство в Всесвітньому банку та Міжнародному валютному фонді (МВФ). Про це повідомив прем"єр-міністр країни Хашим Тачі.

Всесвітній банк та МВФ об"єднують більшість країн світу. Їхня діяльність спрямована на надання кредитів бідним або тимчасово потребуючим коштів країнам. Як правило, як умови для отримання кредитів міжнародні фінансові організації вимагають здійснення демократичних реформ.

У квітні представники Всесвітнього банку заявляли, що питання про членство Косово в цій організації поки не стоїть, проте необхідно розглянути інші способи співпраці з республікою.

Цікаво, що до того, як Косово проголосило свою незалежність, Сербія готова була надати йому право на самостійне членство в МВФ і Всесвітньому банку. Про це в серпні 2007 року заявляв Слободан Самараджіч, міністр Сербії у справах Косово.

Нагадаємо, що парламент Косово проголосив незалежність 17 лютого, а вже через декілька днів це рішення визнали низка країн, зокрема США, Австралія та Італія. Сербія заявила, що ні за яких умов не підтримає незалежність Косово. Проти розділення країни виступає і ряд інших держав, наприклад, Росія та Китай, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Косово подало заявку на членство в МВФ та Всесвітньому банку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі