пʼятниця, 08 лютого 2008 14:51

Косово може проголосити незалежність 17 лютого

Британський телеканал Skynews називає з посиланням на політичне керівництво Косово конкретну дату проголошення незалежності краю: це відбудеться 17 лютого.

Напередодні уряд Косово виділив один мільйон євро бюджетних коштів на святкування у випадку проголошення незалежності.

Як заявив прем"єр автономного краю Хашим Тачі після засідання кабінету міністрів, незалежність - питання вирішене. "Залишилося погодити лише деякі деталі і завершити приготування, чим ми і займаємося, - сказав прем"єр. - Белград може опиратися нашій незалежності, але для Пріштіни, Вашингтона і Брюсселя все, що стосується статусу і незалежності, вже вирішено".

Церемонія відбудеться, незалежно від того, чи буде до того моменту ухвалено рішення про відправку Місії ЄС в Косово, чи ні, вказав він.

Якщо вірити Skynews, Косово проголосить незалежність ще до засідання Ради Євроюзу по зовнішніх справах, на якому передбачалося погодити останні деталі процесу. Він пройде 18 лютого. Белград і Москва різко критикують цей крок, розцінюючи його як грубе порушення діючої резолюції 1244 РБ ООН, Статуту цієї організації і завершального Гельсінкського акту. NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Косово може проголосити незалежність 17 лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі