субота, 04 серпня 2007 13:13

Космічний апарат США полетів на Марс

З космодрому на мисі Канаверал у Флоріді стартувала американська ракета Delta-2, яка виведе на орбіту дальнього зближення з Марсом космічний апарат Phoenix Mars Lander.

Запуск місії, метою якої названо вивчення полярних районів Марса і пошук передумов для виникнення життя на Червоній планеті, транслює в режимі реального часу офіційний сайт NASA.

У травні 2008 року Phoenix спробує зробити посадку на поверхню Марса з використанням власних двигунів, включених на гальмування, і спеціального парашута. Як очікується, після посадки, використовуючи руку-маніпулятор завдовжки близько восьми футів, Phoenix Mars Lander зможе вперше узяти пробу марсіанського льоду.

Проведені раніше із застосуванням російських приладів дослідження вказують на наявність великих арктичних пустель, де водяний лід залягає прямо під поверхнею. Якщо вдасться з"ясувати, що лід у марсіанської поверхні періодично тане, це може довести, що сприятливі умови для зародження мікроорганізмів існували.

Крім того, Phoenix Mars Lander вестиме спостереження марсіанської погоди і вивчатиме атмосферу на поверхні Червоної планети.

Вартість місії складає близько 420 мільйонів доларів, повідомляє РИА "Новости", з посиланням на телеканал "Sky News".
Зараз ви читаєте новину «Космічний апарат США полетів на Марс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі