пʼятниця, 30 січня 2009 10:36

Космічна програма як така відсутня в бюджеті на 2009 рік - експерт

По космічній програмі України завдано відчутного удару. Про це повідомило інформоване джерело, коментуючи підсумки колегії Національного космічного агентства України (НКАУ), що відбулася 29 січня.

"Космічна програма як така відсутня в бюджеті на 2009 р. Замість неї передбачені заходи щодо космічної діяльності", - сказав співбесідник агентства. За його словами, при цьому в обсягах фінансування "кома перенесена на порядок, і замість 250 млн грн галузі виділено 25 млн". Експерт підкреслив, що з урахуванням боргів бюджету перед підприємствами НКАУ фінансування цього року практично рівне нулю. "У таких умовах неможливо говорити про реалізацію яких-небудь державних проектів, зокрема по створенню супутників, утилізації боєприпасів", - вважає експерт.

Співбесідник агентства відзначив, що раніше були випадки, коли галузь фінансувалася в рамках "заходів щодо космічної діяльності", але під них приймалися відповідні ухвали уряду і виділялося нормальне фінансування.

На колегії НКАУ підприємства галузі однієї з основних проблем також називали невизначеність ситуації з цінами на енергоносії, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Космічна програма як така відсутня в бюджеті на 2009 рік - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі