середа, 10 листопада 2010 13:46

Корупція може стати нормою закону

Корупція може стати нормою закону

Законопроект "Про азартні ігри", розроблений Мінфіном, шокував багатьох учасників ринку та експертів. Вони переконані, що цей проект закону - ніщо інше, як легалізована корупційна схема роботи ринку азартних ігор України. Багато компаній стверджують, що цей проект, позбавлений комплексного стратегічного підходу до розвитку бізнесу, дискваліфікує їх і в підсумку приведе до повного обвалу ринку.

Про це в сьогоднішньому номері пише газета "Сегодня".

Видання повідомляє, що законопроект Міністерства фінансів веде до корупції в сфері азартного бізнесу. Тому що проект передбачає, що на ринку будуть працювати тільки ті компанії, які укладуть договір з державним монополістом - Національним організатором азартних ігор. А те, яким чином і за якими критеріями будуть відбиратися ці щасливчики, розробники проекту замовчують. З цього приводу експерти ставлять під величезний сумнів прозорість запропонованої Мінфіном схеми.

Крім того, Мінфін дає повну свободу дій Національному організатору азартних ігор, не передбачаючи до нього абсолютно ніяких вимог. Аналітики схвильовані: це повністю розв'язує руки майбутнього монополіста, який самостійно вирішуватиме долю бізнесу. Навіть плата за ліцензію для нього символічна - 1000 грн. Це говорить про "віртуальність" цієї компанії, яка ні за що не відповідає, а тільки лише продає договори (в тому числі на виробництво, обслуговування та імпорт ігрового обладнання). У той же час до приватних компаній, що укладають з нею договори, висуваються серйозні вимоги.

Експерти заявляють, що перелік зауважень до цього законопроекту - нескінченний. Невизначеність, безсистемність державної політики у сфері азартних ігор не просто несе шкоду цьому ринку, але веде до його повного обвалу. Тому багато компаній вже заявляють про можливість відходу з ринку азартних ігор у разі прийняття такого законопроекту, бо він повністю дискваліфікує їхню діяльність. Тож для кого так старанно працює Міністерство фінансів?

Джерело: Украинские файлы

Зараз ви читаєте новину «Корупція може стати нормою закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі