неділя, 03 червня 2007 12:07

Корпорація ВВС звільнить сотні журналістів

Британська мовна корпорація ВВС планує звільнити декілька сотень співробітників свого підрозділу новин.

Можуть закритися деякі зарубіжні бюро. Також може скоротитися штат популярних програм новин The 10 O"Clock News і Newsnight. Альтернативний план скорочення витрат, що розглядається менеджментом ВВС, припускає закриття одного з цифрових телеканалів, BBC3 або BBC4, або деяких найменш популярних радіостанцій.

Скорочення проводитиметься в рамках програми скорочення бюджету, висунутої генеральним директором корпорації Марком Томпсоном після того, як британський уряд відмовився збільшити фінансування.

На ВВС News працює близько 2 тисяч журналістів. За минулий рік ВВС витратила на роботу з новинами майже 90 мільйонів фунтів стерлінгів. Ці витрати планується скоротити на 4,5 мільйони.

Хоча офіційно про плани по скороченню штату буде оголошено тільки в кінці червня, профспілки вже пообіцяли, що виступлять проти них. Крім того, проти скорочень можуть виступити деякі члени британського парламенту.

ВВС є громадською організацією, опікунська рада якої призначається британською королевою. Громадяни Великобританії платять особливий збір до бюджету, на засоби якого існує корпорація, пише The Observer.

Зараз ви читаєте новину «Корпорація ВВС звільнить сотні журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі