вівторок, 29 травня 2007 15:58

Корови відразу видаватимуть знежирене молоко

Біотехнологічна компанія ViaLactia, що є дочірнім підприємством новозеландської фірми Fonterra, одного з найбільших в світі виробників молочних продуктів, має намір створити стадо корів, що відразу проводять знежирене молоко, з корисними кислотами.

Молоко з низьким змістом жирів можна отримувати безпосередньо від корови. І робити з цього незвичайного молока масло з високим вмістом корисних речовин і низьким - жирів.

У 2001 році, виконуючи обширний статистичний аналіз складу молока у корів в Новій Зеландії, фахівці ViaLactia знайшли унікальну корову фризької породи, молоко якої містило тільки приблизно 1% жирів, в порівнянні з 3,5% у звичайного молока.

Fonterra викупила корову у фермерів за скромну суму ($218) і перевезла в одну з своїх лабораторій.

Тепер з"ясувалося, що у Мардж є природна мутація в генах, завдяки якій її молоко відрізняється від молока інших корів. Воно менш жирне, а по складу жирів - корисніше.

Пізніше приємним сюрпризом стало відкриття, що потомство Мардж також дає знежирене молоко.

Компанія планує, що перше комерційне стадо корів, що поставляють природне знежирене молоко і "легке" масло, з"явиться до 2011 року. Оскільки знежирене молоко (проведене за традиційною технологією) займає левову частку ринку - "правильне" молоко, що отримується відразу від корів, могло б революціонізувати галузь, повідомляє Мембрана.ру.

Зараз ви читаєте новину «Корови відразу видаватимуть знежирене молоко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі