субота, 16 січня 2021 00:02

Коронавірус забрав життя відомого демографа з України

Коронавірус забрав життя відомого демографа з України
Демограф Анатолій Вишневський помер від коронавірусу. Фото: Правмир

Видатний демограф і економіст Анатолій Вишневський помер на 86-му році життя через коронавірус.

Про це повідомив в Фейсбуці його колега Марк Толтс.

Анатолій Вишневський народився 1 квітня 1935 року в Харкові. Закінчив економічний факультет Харківського держуніверситету. Працював в Харківській філії інституту "Гіпроград". У 1962-1966 роках навчався в аспірантурі Науково-дослідного і проектного інституту містобудування Держбуду УРСР (Київ). З 1967 року працював у Відділі демографії Інституту економіки АН УРСР в Києві, заснованому академіком Михайлом Птухою.

У 1971 році переїхав до Москви і почав працювати у відділі демографії НДІ Центрального статуправління СРСР. Керував Центром демографії та екології людини при Інституті народногосподарського прогнозування Академії наук. З 2007 року працював у Вищій школі економіки, був членом вченої ради і завідував Науково-навчальною лабораторією соціально-демографічної політики в Інституті демографії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер особистий лікар Папи Римського

Анатолій Вишневський - видатний демограф-теоретик, він одним з перших в СРСР почав розвивати концепції "демографічної революції" і "демографічної модернізації", доктор економічних наук, автор 300 публікацій.

Відомий також і як письменник, який отримував літературні нагороди - за романи "Перехоплені листи" (2001), "Життєпис Петра Степановича К." (2014 року).

Станом на 15 січня інфікованих коронавірусом у Києві побільшало на 896 хворих. Учора недугу діагностували в 794 особи. Загалом підтверджених випадків захворювання - 121 082.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус забрав життя відомого демографа з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі