середа, 09 квітня 2014 14:50

Королевська звернулася до Конституційного суду щодо захиступрав пенсіонерів та сімей з дітьми

Королевська звернулася до Конституційного суду щодо захиступрав пенсіонерів та сімей з дітьми

Кандидат в Президенти України Наталія Королевська зареєструвала у Конституційному суді звернення щодо скорочення окремих видів соціальної допомоги та призупинення щорічного обов'язкового перерахунку пенсій.

"Разом з командою ми підготували і разом з людьми сьогодні подали звернення до Конституційного суду з вимогою роз'яснити положення закону про запобігання фінансовійкризи. Сподіваюся, суд найближчим часом розгляне наше звернення. І своїм рішенням допоможе виправити ситуацію і не допустити порушення прав людей", - сказала вона.

Наталія Королевська пояснила, що мова йдеться про порушення ст. 22 Конституції України, де чітко зазначено, що "при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів, не допускається звуження змісту та обсягу наявних прав та свобод" громадян. Однак ухвалений27 березня закон не просто звужує, а суттєво урізає права мільйонів українців.

Зокрема, прийнято рішення щодо скасування березневого підвищення пенсій, щодозамороження пенсій та зарплат працівників бюджетної сфери, щодо скорочення на 20 тис. грн. допомоги при народженні другої дитини і на 83 тис. грн. - при народженні третьої, щодо повного скасування допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трьохрічного віку.

"Ми вважаємо, що ці рішення - докорінно неправильні, тому що не можна проводити реформи за рахунок простих людей і залазити до кишень тих, хто найбільше потребує підтримки. Під час кризи держава повинна дати людям впевненість у завтрашньому дні. А для того, щоб наповнити державну казну, можна знайти інші шляхи. Я в цьому впевнена, і не раз говорила, як це зробити", - підкреслила вона.

Також Наталія Королевська розповіла, що за останній час до неї звернулися тисячі громадян - пенсіонери, ветерани, матері маленьких дітей, працівники бюджетної сфери. Всі вони скаржаться на те, що прийняті урядом і парламентом рішення ставлять їх на межу виживання.

"Як мати двох дітей і як в недавньому минулому міністр соціальної політики, я не можу просто так спостерігати за цим. У мене є абсолютно чітке розуміння, що людям треба допомогти. Тому разом з моєю командою ми стаємо на захист найуразливіших громадян. Тих, кому зараз найскладніше і хто потребує підтримки", - підкреслила вона.

Зараз ви читаєте новину «Королевська звернулася до Конституційного суду щодо захиступрав пенсіонерів та сімей з дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі