понеділок, 21 квітня 2008 15:02

Королева Великої Британії відзначає 82-річчя в родинному колі

Королева Великої Британії Єлизавета Друга в понеділок відзначає 82-річчя. Офіційних заходів за участю королеви цього дня не заплановано. За традицією Єлизавета Друга відзначить свято в родинному колі.

Велика Британія відзначатиме офіційний день народження монарха 14 червня, коли за традицією проходить військовий парад з винесенням прапорів на площі Хорс-гардз-перейд біля будівлі казарм Королівської кінної гвардії на Уайтхоллі. До цієї ж дати приурочено і оголошення списку державних нагород, які вручаються королевою, повідомляє РИА "Новости".

Єлизавета Друга займає британський престол вже більше 56 років, але вік - не перешкода її активності. За минулий рік вона щодня виконувала державні обов"язки - приймала іноземних послів, виступала на офіційних прийомах, здійснювала поїздки по країні і за кордон.

У 2007 році королева побувала з державними візитами в Нідерландах, США та Франції, головувала на саміті Британської Співдружності в Уганді. У травні цього року королева та її чоловік відвідають з державним візитом Туреччину.

У листопаді минулого року королева та її 86-річний чоловік Герцог Едінбургський відсвяткували "діамантове весілля" - шістдесят років спільного життя.

Заради такого випадку королева дозволила собі невелику слабкість - на один день вони усамітнилися з чоловіком для романтичних спогадів на Мальті, де колись служив принц Філіп, а молода принцеса Єлизавета відвідувала його.

Молодший син королеви - граф Уессекський Едвард і його дружина Софі - нагородили Єлизавету в грудні минулого року восьмим онуком.

Єлизавета Друга та інші члени королівської сім"ї зібралися у суботу в Віндзорському замку на хрестини маленького Джеймса.

Підростають онуки, змінюється Велика Британія, але вже більш за півстоліття королева Єлизавета Друга є одним з головних символів нації, який не схильний до політичних, економічних та суспільних потрясінь, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Королева Великої Британії відзначає 82-річчя в родинному колі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі