субота, 05 квітня 2008 14:12

Королева Йорданії відстоює в Інтернеті правду про мусульман

Молода й енергійна королева Йорданії відкрила для себе новий терен. Ранія аль-Ясін - дружина Абдалли Другого звернулася до арабської молоді з закликом взяти діяльну участь в ініційованій нею компанії на міжнародному сервері YouTube, де проводиться вільний обмін відеоматеріалами з усього світу.

"Ми повинні допомогти подолати упереджене ставлення до арабів та ісламської цивілізації, - заявила вона у зверненні, розміщеному в Інтернеті. - Хай люди дізнаються правду про мусульманське суспільство, про арабські країни та їхні традиції". Велике значення в "відкритті моста" між Заходом і Сходом, вважає вона, "покликане зіграти юне покоління, не скуте колишньою недовірою і стереотипами".

Бейрутська газета Daily Star називає ініціативу королеви Ранії продуманою відповіддю на провокаційний фільм "Фітна" ("Смута") голландця Геєрта Вілдерса, в якому іслам постає як символ жорстокості та насильства. Ця 15-хвилинна картина, що потрапила в Інтернет, викликала хвилю обурень у всьому мусульманському світі.

Сама Ранія вважає, що "людство страждає через нестачу вільних контактів" і свято вірить у те, що правильне використання можливостей сучасних технологій дозволить людям на різних кінцях планети стати ближче один до одного.

Прекрасна правителька стала "людиною року" на арабському світі за внесок в розвиток гуманітарної співпраці за підсумками опитування, проведеного в 2007 році популярним журналом "Аль-Існейн".

Корисну діяльність королеви в області налагодження діалогу між цивілізаціями торік високо оцінив американський журнал Time, помістивши Ранію у "двадцятку" осіб планети, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Королева Йорданії відстоює в Інтернеті правду про мусульман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі