понеділок, 17 грудня 2007 10:01

Королева Єлизавета стане найстарішим монархом у британській історії

Цього тижня королева Єлизавета II стане найстарішим монархом у історії Великої Британії. Одна з найвідоміших попередниць Єлизавети II, королева Вікторія померла в 1901 році, у віці 81 року, семи місяців, чотирьох тижнів і одного дня. Король Георг III, помер у 1820 році, доживши до віку в 81 рік і 239 днів. Королеві Єлизаветі виповниться 82 роки 21 квітня.

У списку монархів, що правили найдовше, Єлизавета II поки на четвертому місці. 5 березня вона перейде на третє місце, що його зараз посідає Генріх III, який правив 56 років. У 2012 році королева перевершить Георга III, що правив 59 років. Щоб наздогнати королеву Вікторію, що царювала у Великобританії 64 роки, Єлизаветі потрібно залишатися на троні до 2015 року.

У цьому випадку принц Чарльз, якому на той час буде 67, стане найстарішим спадкоємцем престолу в історії королівської сім"ї. Королева Єлизавета стала першим британським монархом, кому вдалося справити діамантове весілля. За час її правління змінилося 11 прем"єр-міністрів, починаючи з Уільяма Черчілля.

Попри вік, королева бере участь приблизно в 450 зустрічах на рік. Чотири ночі на тиждень вона проводить у "офісі" королівської сім"ї – Букингемському палаці, три ночі – у Віндзорському замку, пише The Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Королева Єлизавета стане найстарішим монархом у британській історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі