вівторок, 10 червня 2008 11:54

Король Непалу погодився повернути корону і скіпетр

Позбавлений влади непальський король погодився розлучитися з короною

Прес-служба позбавленого влади короля Непалу Гьянендри визнала, що королівська корона і скіпетр, які вважалися зниклими, знаходяться у колишнього правителя. Як уточнює Outlook India, Гьянендра готовий передати їх новій владі за умови, що вони гарантують збереження цих реліквій.

"Король пожертвував своїм королівством без єдиної краплі крові, - відмітив радник Гьянендри Фанірай Патхак. - Так навіщо ж йому забирати з палацу корону і скіпетр?"

Раніше ЗМІ повідомляли, що комісія з інвентаризації, створена новим урядом, щоб контролювати виселення королівської сім"ї з палацу Нараянхіті в столиці Непалу Катманду, не виявила в палаці інкрустовану коштовними каменями і прикрашену пером райського птаха королівську корону. Востаннє корону демонстрували широкій публіці в 2001 році на коронації Гьянендри.

У британській пресі з"явилися припущення, що корона пішла з молотка ще в квітні, до офіційного проголошення Непалу республікою.

Державний лад в Непалі змінився 28 травня. Гьянендрі і його сім"ї було наказано покинути палац в 15-денний термін. Втім, його 82-річній мачусі Ратнi Райялахмі Шах та 91-річній Саралі Манандхар, яка була наложницею його діда Трібхувана дозволили залишитися в своїх будинках, розташованих на території палацу. Решті членів королівської сім"ї дозволили жити в одному з націоналізованих заміських палаців, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Король Непалу погодився повернути корону і скіпетр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі