середа, 30 січня 2008 15:53

Король Момо відкрив канравал в Ріо (ФОТО)

Мер міста Ріо-де-Жанейро Сезар Майя офіційно оголосив про відкриття традиційного Бразільського карнавалу. Королю свята вручили ключі від міста, в якому, всупереч очікуванням, панувала холодна дощова погода.

"Дощ вітає відкриття найголовнішого свята на землі - Карнавалу, який рік від року стає все красивішим", - сказав Сезар Майя.

Король Момо в компанії королеви і двох принцес пройшов вулицями міста на колісниці. Його свита, що складається з наряджених акторів, що розмістилися на чотирьох каретах, проводила короля до "Міста Самби" в центрі Ріо. Правління його продовжиться всього тиждень, але жителі Ріо-де-Жанейро зустрічали Момо як справжнього володаря.

Цього року костюмована церемонія відкриття Карнавалу проходила в стилі 19 століття. Актори зображали реальних історичних персонажів - португальського короля Жуана Шостого і королеву Карлотту-Жоакину. Ця урочиста частина Карнавалу була присвячена 200-літтю з дня прибуття до Бразилії португальського королівського двору. Це єдиний в історії випадок, коли на чолі південноамериканської країни став європейський монарх.

В п"ятницю, 1 лютого, почнеться найяскравіша частина карнавалу - парад шкіл самби. Але танці і веселощі в Бразільській столиці вже йдуть повним ходом.

Карнавал - головне свято року в Бразилії. Саме у ці дні країну відвідує найбільша кількість туристів зі всього світу, повідомляє Newsru.co.il.

Зараз ви читаєте новину «Король Момо відкрив канравал в Ріо (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі