понеділок, 16 липня 2007 13:21

Король Бельгії доручив майбутньому прем"єрові сформувати уряд

Король бельгійців Альберт Другий в неділю ввечері наділив майбутнього прем"єра Іва Летерма, лідера партії християнських демократів, що перемогла на федеральних виборах в Бельгії найвищими повноваженнями по формуванню нового уряду.

Партія фламандських християнських демократів отримала 30 місць у федеральному парламенті у Фландрії - найбільш густонаселеному регіоні країни, в якому проживають 60% з 10,5 мільйонів населення.

Зараз уряд Бельгії очолює Гі Верхофстадт, який програв на виборах, Ліберальна фламандська партія якого набрала лише 18,5% голосів. Після оголошення результатів виборів Верхофстадт був вимушений звернутися до короля з проханням про відставку. Монарх прийняв його відставку, але доручив уряду продовжувати виконувати свої повноваження до формування його нового складу.

Формування кабінету здійснюватиметься коаліцією партій, що перемогли на виборах, - християнських демократів і лібералів. До цього до складу правлячої коаліції входили дві головні політичні сили - соціалісти і ліберали. В зв"язку з цим спостерігачі вже відзначають, що процес буде затяжним.

Майбутнього прем"єр-міністра Бельгії Іва Летерма політологи і ЗМІ характеризують як зразкового фламандського трудоголіка, абсолютно не схожого на свого попередника - "вундеркінда" бельгійської політики, блискучого оратора Гі Верхофстадта, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Король Бельгії доручив майбутньому прем"єрові сформувати уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі