середа, 14 вересня 2011 10:19

Користувачі соцмереж витратили на Facebook 53 млрд хвилин

Користувачі соцмереж витратили на Facebook 53 млрд хвилин

Соціальна мережа Facebook зайняла в США перше місце за кількістю проведеного в ній часу серед усіх інтернет-ресурсів. Згідно опублікованого цього тижня дослідження Nielsen, в травні 2011-го року користувачі витратили на Facebook в цілому 53 мільярди хвилин.

За даними того ж дослідження, другим найбільшим брендом серед онлайнових "пожирачів часу" стала Yahoo. На совісті сайтів і сервісів, що належать цьому бренду - 17,2 млрд травневих хвилин жителів США. Третім серед "пожирачів" стала Google з 12,5 млрд хвилин (без обліку інтернет-гіганта - відеохостингу YouTube - це ще 9,1 млрд), четвертим - AOL (11,4 млрд), п'ятим - онлайн-імперія Microsoft, включаючи MSN, windows Live і Bing (9,5 млрд хвилин).

У рейтингу соціальних сервісів, які відбирають найбільше часу, друге місце після Facebook з величезним відривом зайняла платформа для ведення блогів Blogger, що належить Google. На ній американці провели "всього лише" 723 млн хвилин. Третє, четверте і п'яте місця посіли відповідно сервіси мікроблогів Tumblr, Twitter і соцмережа LinkedIn для встановлення ділових контактів.

"Соціальні медіа поєднують споживачів не тільки одне з одним, а й з усіма місцями, які вони відвідують і тим, що вони дивляться і купують", - дійшли висновку експерти Nielsen, опитавши 1 тис 865 дорослих жителів США. Аналітики також відзначили стрімке зростання соціальних медіа. Вони підкреслили, що сьогодні майже 80% активних інтернет-користувачів відвідують соцмережі та блоги.

Згідно з власною статистикою Facebook, вона є найбільшою соцмережею в світі. Її аудиторія нараховує 750 млн активних користувачів по всьому світу. При цьому 50% з них заходять на сайт щодня.

У Nielsen також заявили, що зараз на соцмережі та блоги припадає близько 23% від загального часу перебування в мережі. Для порівняння, це в два рази більше часу, що витрачається на онлайн-ігри (9,8%). Третім найпопулярнішим "видом діяльності" в Інтернеті є електронна пошта (7,6%).

Зараз ви читаєте новину «Користувачі соцмереж витратили на Facebook 53 млрд хвилин ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі